Pizza- ikke altid kun tomat!

Hver gang jeg er på markedet, bliver jeg altid begejstret over det store udbud af årstidens frugt og grønt. Lørdag formiddag er hele teaterpladsen i Perpignan centrum et fantastisk virvar af boder med alt hvad et godt madhjerte kan begære. Du kan købe friske østers, grøntsager i alle afskygninger, frugt, snegle, krydderurter, brød, oste, oliven, olier etc – og det meste er økologisk eller biodynamisk.

037 Du kan også sætte dig på en af fortovscafeerne og indtage en kop kaffe eller måske en pastis, medens du overvejer hvad du gerne vil købe med hjem. Der er altid mindst en der tilbyder Rôteserie ,det vil sige grillet kanin, kylling, and eller en slags porchetta. Duften af grillen blander sig med de andre dufte, og for mig er det  himmelsk. Sulten bliver man!

Det er herligt at nyde lørdagsstemningen på torvet, høre de summende stemmer og se, hvordan lørdags indkøbet er fuldstændig blottet for stress. Man giver sig tid til at dvale over de enkelte boder, studere varerne og få sig en sludder med de andre der er på indkøb. Da jeg falder i staver over udbydet af forskelligt farvede gulerødder, er der da også en dame der tager mig i armen,og meddeler mig  “at bedre økologiske grøntsager finder man ikke andre steder end her i denne bod”.  Rart at vide, at jeg vælger “rigtigt”…

043041

Selvfølgelig fik jeg fyldt kurven med godter; gulerødder, nye kartofler, peberfrugter, champignon, løg, små nye hvidløg og det mest velduftende og friske bundt basilikum jeg længe har stødt på. På hjemturen kunne vi  nyde duften af basilikum, ikke dårligt! Et monsterstort hvidløg måtte jeg også have med hjem. Min ledsager mente det måtte være elefant hvidløg.

068

 

Det grønt jeg ikke lige får spist samme aften eller næste dag til frokost, kan sagtens ende i en pizza. Prøv det!

Franskmændene er meget begejstret for at bruge creme fraiche som underlag for pizzafyldet i stedet for den mere traditionelle tomatsauce.

I stedet for creme fraiche valgte jeg mascarpone som bund for grøntsags fyldet.

Grøntsagsresterne bestod af forskelligt farvede gulerødder, kartofler, løg, champignon, og selvfølgelig basilikum og reven ost med rund hånd. Små tomatskiver gjorde farvepaletten perfekt.

093

Bon appétit

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s