Grønne mandler – helt vildt!

Olga, min franske mad muse, har med stor præcision og sikkerhed udpeget hvilke mandeltræer  vi skal høste fra, når tiden og sommeren har modnet mandlerne. Olga ved hvilke mandeltræer der giver de søde mandler, så vi undgår at plukke de bitre, der for øvrigt også indeholder små mængder af cyanid.  De søde mandeltræer er muterede, og i denne her sammenhæng, absolut til noget godt!

Først og fremmest skal vi nyde de søde mandler, knækkede forstås, men mandlerne er en vigtig ingrediens i  Olgas køkken , men især i den figen-compot der er et MUST i et hvert fransk køkkenskab.Desuden er saltede, ristede mandler som skabt som ledsager til en aperitif. Faktisk er det lidt svært at forestille sig retter uden mandler. Olgas liste over retter med mandler er meget, meget lang. Du kan godt glæde dig!

I det allertidligste forår, februar/marts, blomstrer mandeltræerne. Der spredes en sød, blomsterduft, og det lokker bierne der til, og træerne summer af aktivitet. Bierne gør deres; samler honning  og sørger for at sikre befrugtning af mandeltræerne. Det er jo den rene vindersituation for mig; lækker honning og mandler. Hurra for bierne, og dem der aftager..Sådan har vi alle en plads i universet!

 

 

MIN - Canigu

I baggrunden ses Canigu, Det Hellige Bjerg med snetæppe på

DSC_2536

 

 

På de daglige ture, ser jeg hver dag med stor interesse på mandeltræernes frugter (jo, den er god nok; mandel er ikke en nød men en stenfrugt), og i dag måtte jeg bare smage de grønne mandler.

DSC_2612

Sikke et arbejde, men arbejdet bar lønnen i sig selv; grønne mandler smager himmelsk!!!

I morgen skal der plukkes endnu flere grønne mandler, og jeg vil bruge dem til blandt andet salater. Mums, hvad med spæde salatblade, friske nye bønner med et drys af grønne mandler! Bon appetit!

Mon Olga synes om den ide??

DSC_2608

DSC_0045

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s