Hyldest til hyldeblomsten- In vino veritas?

DSC_2553
Lige nu blomstrer hylden her hos os. En overset kærkommen forårsbebuder, og her finder jeg hyld overalt ved vinmarkerne og i krat. Min franske madmuse, Olga, har skam også rystet de sædvanlige anbefalinger ud af ærmet, når vi passerer de lækre sager. Da jeg glad i låget sagde, at jeg skam ville tilberede saft af blomsterne, var det vist ikke topkarakter jeg fik for den ide… Næh, sådanne blomster skal altså serveres med beignet dej, og efter en tur i den store ønskebrønd (læs: friture), er de små sprøde hapser klar til at blive nydt sammen med et glas muscatvin. Olga bad mig også dufte til en blomst, og derefter fortælle hvilke krydderier jeg kun genkende. Her vandt jeg lidt point tilbage på at kunne genkende muskatblomme og kanel.

Nu vover jeg jo gerne pelsen, og plukkede altså hyldeblomster med hjem, og satte straks blomsterne over med sukker og citron( fra egen avl!).

I den have vi har hvor der går æsler, er der vist udviklet en særlig biotop; æslerne står for gødningen, og da der er ganske naturlig grænser hvor højt æslerne kan nå, ja, så er der også et krat mere jeg snart kan plukke blomster i.
IMG_2600

Medens hyldeblomsten trækker, breder der sig en vidunderlig sød kanel duft i huset, og efter tre dage er høsten klar. Så er det ellers om at få hældt på flasker og sat de gyldne dråber på køl, for her bruger vi ikke konserveringsmiddel.
IMG_2567
Og hvem drikker så saften? ja en af mine gæster tog godt fra, og ellers så har jeg fundet en særlig god anvendelse; 1/3 del hyldeblomstsaft og 2/3 hvidvin fra Cave Mont Tauch, voila!! Jeg må hellere byde Olga på et glas!
Bon Appetit!!

DSC_0002

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s