Roquefort – tapas i nye klær´

I et land med mere end 300 oste, kan det være svært at bestemme sig for hvilken ost der er bedst. Når man er glad for oste, behøver man jo heldigvis ikke spolere dagen med den slags unødvendige beslutninger, men blot nyde, at Frankrig er ostelandet hvor man kan føle sig som Joakim Von And, når man er på osteindkøb. Hver tirsdag ankommer ostebilen, lastet med alt hvad et godt ostehjerte kan begære. Hvis ikke udvalget synes stort nok, er det bare om at begive sig i området, og køre efter skilte der henviser til ostefarme. De store supermarkeder har også et fantastisk udvalg, og der er såmænd en ny ost til hver dag i året, hvis man vil. Den udfordring kan jeg indimellem godt lide at lege med tankemæssigt…
DSC_2779
I dag er det Roquefort osten der har “vundet”. Sidste år besøgte jeg Roquefort grotterne, og hvis der er oste i himlen, tror jeg at der må se nogenlunde ud som i Roquefort grotterne.
DSC_0115

 

 

DSC_0083

 

 
Endive eller julesalat, er en lidt undervurderet grøn sag i DK, men den letbitre smag er fantastisk sammen med Roquefort ost. Et lille drys af grovhakket valnød, giver en god krydret smag til den fede ost.
Du kan fremstille små lækre tapas eller appetizere til et godt glas Muscat vin. Men husk at fremstille rigtig mange, de små lækre hapsere får hurtig ben at gå på!

Opskrift til 4 personer

2-3 Endive (julesalat)
1 god håndfuld valnødder
ca 150 g Roguefort ost ( alt efter hvor nærig du er, eller glad for ostesmag)
4 spsk olivenolie
1 spsk valnøddeolie
2 spsk æblevinedikke
salt, peber, evt. et nip rørsukker

Skær roden af julesalaten, del bladene og skyl dem hurtigt, og tør dem i salatslynge eller rent viskestykke. (læg ikke salatbladene i blød i længere tid, det trækker bitterstofferne mere frem )
Olivenolie, valnøddeolie, æbleedikke piskes sammen med en gaffel til dressingen tykner. Smages til med salt, peber, og evt et nip rørsukker. Derefter drypper du lidt dressing på et salatblad og smager til. Mangler der salt? peber? mere olie? edikke?  Smag også gerne med en lille salatblad-haps medRoquefort´osten sammen med dressingen. Denne salatsmage metode er en hjælp til at du får smagt dressingen RIGTIGT til. Så er du sikker på, at din dressing passer til salaten (Godt husmor-tip!!)
Valnødderne hakkes groft
Salatbladene arrangeres i en cirkel på en tallerken, og på hvert blad lægges en lille nip Roquefort ost. Derefter dryppes dressingen over, og afsluttes med drys af de grofthakkede valnødder.

Frem med en god flaske Muscat vin- og så er det Bon appetit!DSC_2777

DSC_2772

3 thoughts on “Roquefort – tapas i nye klær´

  1. Mums, mums, MUMS. Jeg kunne også godt forestille mig en ost pr. dag gennem et helt år! Dejligt med en let lille ret – og skønt med et gensyn med roquefort. Godt at høre, at du ikke er blevet træt af ost endnu! 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s